Van Ezelsbank naar schrijfsalon


Ambassadeur Jan Vanderhaeghen schreef een boek

De cover van een boek.

Mijn naam is Jan Vanderhaeghen. Als kind van zeven moest ik op de ezelsbank zitten achteraan in de klas, zoals alle ‘domme’ kinderen. De leerkracht vond het niet de moeite om veel energie aan mij te besteden. Zo miste ik de start, waardoor ik een grote lees- en schrijfangst ontwikkelde. 

Maar ik bleef niet bij de pakken zitten. Er waren ook mensen die in mij geloofden. Die vriendschappen hielpen mij vooruit. Rond mijn 50ste vond ik de weg naar Leerpunt, een school waar ik oefende in lezen en schrijven. Ik voelde me eindelijk begrepen. Dankzij de cursussen die ik volgde, kreeg ik veel kansen om me te ontplooien. Dat gaf me het nodige zelfvertrouwen om mijn angsten te overwinnen.

Nu durf ik nieuwe uitdagingen aan. Ik durf een boek te lezen. Ik durf mails te schrijven en te sturen. Ik kom soms zelfs op tv. Mijn plaats is niet langer de ezelsbank, maar het schrijfsalon. Daar geniet ik samen met anderen van schrijven en vertellen. Mijn angst voor taal heb ik kunnen ombuigen tot een liefde voor taal. 

In dit boek lees je mijn verhaal. Over de pijnpunten die ik heb ervaren. Maar ook en vooral over hoop, over oplossingen. Het is een levensverhaal met een happy end!


Het boek bestellen?

Neem contact op met:
Provincie Oost-Vlaanderen – directie Onderwijs & Vorming
onderwijs.en.vorming [at] oost-vlaanderen.be 
09 267 74 75

Info:
72 blz. - H27,5cm x B23cm
9 euro + verzendingskosten
Als luisterboek of Daisyboek kost het 2 euro (incl de nodige software)

Delen: