open school Limburg Zuid

Kreeg je vroeger niet veel kansen om verder te leren? Wil je opnieuw iets bijleren ? Kom dan naar Open school Limburg-zuid. Je kan les volgen in Hasselt, Sint-Truiden, Tongeren, Bilzen en Lanaken. We geven cursussen Nederlands, rekenen, computer & tablet en bijblijven.

Hier vind je ons

open school regio Bilzen

Oud ziekenhuis
Hospitaalstraat 15, 3740 Bilzen
Alle informatie

open school regio Hasselt

Rodenbachstraat 29 bus 5, 3500 Hasselt
Alle informatie

open school regio Sint-Truiden

Stenaartberg 2A 3800 Sint-Truiden
Alle informatie

open school regio Tongeren

Corversstraat 33, 3700 Tongeren
Alle informatie

De “week van de geletterdheid”

Open School Limburg Zuid doet ook mee met de “week van de geletterdheid”.  Zo stonden we donderdag 8 september op de markt in Tongeren om letterkoekjes uit te delen. Donderdag 15 september waren we op de koffie bij de VDAB in Sint-Truiden en Tongeren. We namen lekkere taart mee en praatten over de samenwerking met de werkwinkel van VDAB. 

Ambassadeur Marc gaf een getuigenis recht uit het hart. Hij vertelde over hoe moeilijk het is als je moeite hebt met lezen en schrijven. Maar hoe zijn zelfvertrouwen groeide sinds hij bij Open School lessen volgt.

Het was een interessante ontmoeting met enkele afspraken om meer samen te werken en samen iets te doen aan laaggeletterdheid.

Op 25 september zijn we ook aanwezig op de Fruit- en Cultuurmarkt in Sint-Truiden. Je kan er ook terecht voor meer informatie aan onze stand samen met het Cicindriahuis. 

Zin om samen te werken?

We werken samen met het OCMW, VDAB, Huis van het Nederlands, Samenlevingsopbouw, Inburgering, bibliotheken, Centra voor Volwassenenonderwijs, lagere scholen, ... Organisaties kunnen cursisten doorverwijzen naar ons open aanbod, maar we organiseren ook aanbod op maat. De inhoud wordt aangepast aan de behoefte van een dienst of een groep werknemers. Contacteer ons voor meer informatie: info [at] cbelimburgzuid.be