open-school Brugge-Oostende-Westhoek

Wil je bijleren uit interesse, voor je werk, een opleiding of een examen? Basiseducatie helpt je om je kennis van taal, rekenen, computer en algemene vorming op te frissen en te vergroten. Stap voor stap en in je eigen tempo. Als je leert, sta je sterker!

Contacteer ons

Brugge: 050 34 15 15
Oostende: 059 80 18 83
Westhoek: 051 50 09 69

Hier vind je ons

Regio Brugge

C. Mansionstraat 24,8000 Brugge
Alle informatie

Regio Oostende

Christinastraat 113, 8400 Oostende
Alle informatie

Regio Westhoek

Koning Albertstraat 18, 8600 Diksmuide
Alle informatie

Van au pair tot ambassadeur: het verhaal van cursiste Irène Demuyck

"Ik trek nu mijn plan en ik hoef geen komedie meer te spelen."

Irène Demuynck glunderde van fierheid en voldoening op de voorstelling van het boek over haar leven: Van au pair tot ambassadeur. "Het is niet te geloven welke weg ik heb afgelegd. Hoe jammer is het toch dat ik zoveel kostbare tijd in mijn leven heb verloren."  Irène heeft het in haar boek over haar moeilijke jeugdjaren, waarin vaardigheden als lezen en schrijven niet aan de orde waren. Tientallen jaren hield ze dat geheim voor haar omgeving. Alleen haar kinderen wisten ervan. Ze was al die jaren zeer bedreven geworden in het camoufleren van haar probleem. Tot ze, op 62-jarige leeftijd, dankzij een buurvrouw in contact kwam met Basiseducatie. Lees meer.

Het boek Van au pair tot ambassadeur kost 12,50 euro. Je kan het bestellen in elke boekhandel of online kopen bij Uitgeverij De Draak: www.dedraak.org 

Charter Geletterde Gemeente

Alle steden en gemeenten in West-Vlaanderen ondertekenden ons Charter Geletterde Gemeente. 
Een initiatief van open-school Brugge-Oostende-Westhoek en Open School Kortrijk-Roeselare, de West-Vlaamse Centra voor Basiseducatie, voor onze 25e verjaardag. 

Als erkenning krijgen ze 3 bordjes om op de balie van het stad- of gemeentehuis, de bibliotheek en het sociaal huis te plaatsen. Zo tonen ze aan de inwoners dat ze werk maken van duidelijke communicatie en toegankelijke dienstverlening

Bekijk het Charter hier.

Bedankt!