Naar inhoud. Begin van de inhoud.

Onderwijs is geen luxe, het is een basisrecht!

Diverse groep boze kinderen maakt een kruis, met daaronder de tekst Onderwijs is geen luxe!

Onderwijs is geen luxe, het is een basisrecht!

Het Netwerk tegen Armoede heeft een nieuwe campagne gelanceert: Onderwijs is geen luxe, het is een basisrecht! Draag je hem mee uit?

Kort geleden lanceerde het Netwerk tegen Armoede haar campagne in aanloop naar de verkiezingen: ‘Onderwijs is geen luxe, het is een basisrecht!‘.

De campagne focust op gelijke kansen in ons onderwijs. Ze tonen waar gezinnen in armoede tegenaan lopen, bieden concrete handvaten aan scholen voor bijvoorbeeld een kostenbewust beleid of ouderbetrokkenheid en formuleren aanbevelingen voor het beleid. Dit alles is terug te vinden op de website www.onderwijsisgeenluxe.be, waar doorheen de campagneperiode stelselmatig nieuw materiaal op zal komen.

Op deze website is ook het campagnemateriaal en een toolkit terug te vinden. Het Netwerk tegen Armoede roept zoveel mogelijk scholen en organisaties op om de campagne te steunen. Dit kan door een X te maken en er een foto of video van te posten op sociale media met #onderwijsisgeenluxe. Affiches, flyers en stickers kunnen besteld worden via info@netwerktegenarmoede.be.

Steun je mee de campagne?